mytesttttt

mytesttttt

Uccsó?? Vagy remélem, jó is lesz!!!

2015. április 30. - kađ

 

advaita_acarya_mayapur.jpg

 

AAAAAtztztz

Ez a szöveg helye. Szöveg, aminek át kell kerülnie. Remélem, hogy át is fig kerülni .)

<div class="entry">
<div class="article-bottom">

A konyhasó egy ásványi anyag, túlnyomórészt nátrium-klorid. Kis mennyiségben tartalmazhat kálium-kloridot, vagy egyéb más só fajtákat. Eredetét tekintve minden só „tengeri” – a ma létező sóbányák is valaha tengerekhez tartozó területek voltak, melyekből a földtörténet során elpárolgott a víz – a visszamaradó sót bányászhatjuk és fogyaszthatjuk napjainkban.
A sóbányászok védőszentje Szent Kinga, aki magyar királyunk, IV. Béla lánya volt. A Wieliczkai Sóbánya legendája szerint a hölgy jegygyűrűjét egy magyar sóbánya aknájába dobta, ám a gyűrű csodával határos módon követte úrnőjét férjéhez Lengyelországba, és mikor ott ásni kezdtek Kinga parancsára, néhány ásónyom után megtalálták a gyűrűt: azóta is innen származik a híres wieliczkai só.

 

Szerző, egyéb adatok

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://akkornemtudommilegyen.blog.hu/api/trackback/id/tr337412120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása